Sisustussuunnittelua toiveidesi mukaisesti

Moodboardeilla saa hyvän käsityksen tilojen tunnelmasta (asiakkaan pesutilat kevät 2022)

Miksi sisustussuunnittelu?

Sisustussuunnittelu on palvelu, jota käyttämällä säästät aikaa ja vaivaa, usein rahaakin. Ammattilaiselta saat myös ideoita mm. tilankäyttöön, materiaaleihin, väreihin ja siihen, miten tiloista saadaan yhtenäinen kokonaisuus (jos niin halutaan).

Eteinen koki tässä kohteessa täydellisen muutoksen vuonna 2022

Tässä kohteessa uudistettiin sauna ja pesuhuone, josta tehtiin sekä pesuhuone että kodinhoitohuone. Kyllä muuttui tunnelma ja toiminnot!

Sisustussuunnittelu: osa-alueet

Voit pyytää sisustussuunnittelua vain yhteen huoneeseen (tai johonkin osaan huoneesta) tai sitten koko taloon terasseineen ja parvekkeineen. Sama periaate koskee myös yritystiloja. Voit valita suunnitelmaan kaikki seuraavat eli kokonaisvaltaisen suunnittelun tai sitten vain osan.

  • tilasuunnittelu
  • värisuun­nittelu
  • pintamateriaalien suunnittelu
  • irto- ja/tai kiintokalustesuunnittelu
  • valaistussuunnittelu
  • tekstiilisuunnittelu

Millainen sisustussuunnittelusopimus?

Unelmaneliöiden sivuilta löytyy tiedot siitä, miten suunnitteluprojekti etenee. Ja aina – suunnitellaan mitä tahansa – suunnitelma tehdään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Suunnittelusopimus tehdään aina kirjallisesti, jolloin sekä asiakkaalle että suunnittelijalle on selvää, mitä hintaan sisältyy. Valmiissa sisustussuunnitelmassa on pohjapiirrosten, kuvien (usein myös 3D-kuvat) ja piirrosten lisäksi mukana materiaali- ja tuotetiedot. Eli yleensä monikymmensivuinen paketti. Se on asiakkaalle havainnollisena ”ohjekirjana”.

Kuinka laaja sisustussuunnitelma?

Kirjoitan tässä lähinnä suunnitteluprojektin laajuudesta tai ennemminkin tarkkuudesta, koska siitä usein kysytään. Siis siitä, mitä suunnittelija tekee, mitä asiakas. Tarjouskäynnillä mietitään, mikä on asiakkaalle sopivin ratkaisu. Ja aina on mahdollisuus lisätä sopimukseen palveluja, jos esimerkiksi remonttivaiheessa alkaa tuntua siltä, että esimerkiksi oma aika ei riitä kaikkeen. Uudisrakennuksen ollessa kyseessä projekti saattaa kestää todella pitkään. Silloin mietitään, miten suunnitelma kannattaa jaksottaa.

Esimerkkejä

  • laskeeko asiakas vai suunnittelija materiaalimenekit
  • tilaako ja toimittaako asiakas vai suunnittelija tuotteet kohteeseen
  • hoitaako asiakas vai suunnittelija kalusteiden tarjouspyynnöt ja niiden vertailut ja tarkistaa, että ne ovat suunnitelmien mukaisia
  • organisoiko asiakas vai suunnittelija remontin etenemisen
  • jos asiakkaalla on urakoitsijat, niin valvooko asiakas vai suunnittelija sen, että remontti etenee suunnitelmien mukaisesti (tällä tarkoitan sitä, että kaikki menee ”sisustuksellisesti” suunnitellusti. Rakenteiden ja tekniikan valvomiseen minulla ei ole pätevyyttä, joten sen hoitavat sen alan ammatti-ihmiset) Eli esimerkiksi, miten listat laitetaan jossain kohtaa, tarkistetaan valaisimien paikat, onko kaapistot sijoitettu niin, että jne. Ja sitä voidaan jatkaa ihan siihen saakka, että suunnittelija katsoo huonekalut ja matot paikoilleen, asentaa verhot ja sijoittelee taulut ym. paikoilleen. Tällöin suunnittelija käy aina tarpeen mukaan kohteessa. 
    • Tällöin ei tarvita yleensä niin perusteellista ja viimeisteltyä kirjallista suunnitelmaa, vaan monia asioita hoituu suunnittelijan muistiinpanoilla. Jos asiakas valitsee tämän, niin suosittelen teettämään tämän osan tuntityönä projektinhallintana (jonka tuntihinta on suunnittelutyötä edullisempi).  

Yhteenvetona vielä: Suunnitelman valmistumisen jälkeen asiakas voi hoitaa kaikki itse tai sitten tilata avaimet käteen -tyyliin valmiin paketin tai mitä vaan siltä väliltä. Ja koska jokainen sisustussuunnitelma tehdään yksilöllisesti, niin hintakin muodostuu sen mukaan.

Vastaan mielelläni kysymyksiin. 🙂

sisustussuunnittelu