Asuntomessut Kouvolassa 2019, osa 1

Kouvolan asuntomessut olivat selvästi aiempia messuja suppeammat, sillä kohteita oli paljon vähemmän. Olen kuitenkin tyytyväinen, että lähdimme messuille, koska siellä oli puolentusinaa sellaista kohdetta, jotka olivat mielestäni todella kivoja. Lisäksi oli mukava tutustua Kouvolaan, koska se oli itselleni entuudestaan vieras kaupunki. Iloinen yllätys oli se, että vain lyhyen matkan päässä keskustasta (max noin 25 km) oli niin monta kivaa vierailukohdetta: erityisesti Unescon maailmanperintökohde Verla sulatti sydämeni. Siitä kirjoitan myöhemmin oman blogipostauksen kuten Inkeroisissa olevista Alvar Aallon suunnittelemista rakennuksistakin. Kuusankoskella olevasta Taideruukistakin pidin kovasti.

Mutta nyt asuntomessuihin: Laitan messuista kuvia sellaisista kohdista, joista pidin ja/tai joissa oli mielestäni joku kiva idea. Kohde-esittelyjä nämä siis eivät ole. Aloitetaan omilla suosikeillani eli kohteilla 22 Sievitalo Unto ja kohde 4 Airon Haave.

22 SIEVITALO UNTO 4h + k + s + ak, 146 m²

Talon tunnelma oli juuri sellainen, jollaisessa haluaisin itse asua. Pidin kovasti luonnonvärisestä mustalla ja valkoisella ”terästetystä” värimaailmasta. Talossa oli kauniita pintamateriaaleja, joista erityisesti parketti, seinäpaneelit ja pesuhuoneen seinälaatat olivat mieleeni. Pohja ja kalustus olivat sopivan selkeitä. Keittiö on samaa tilaa ruokailun ja olohuoneen kanssa. Yläkaapit ovat palanneet taas messukeittiöihin. Tämän keittiön ”kehyksellisyys” ja yläkaappien eri värit ja syvyys toimivat kauniisti.

Seuraavissa kuvissa makuuhuoneet, joista toisen vieressä on iso vaatehuone, työhuone, eteinen, wc:t ja pesuhuone. Tässä kuten monessa muussakin kohteessa on käytetty Woodion puisia pesualtaita ja kylpyammeita.

Takapihan terassi vaikutti oikein viihtyisältä ja toimivalta. Kiva, kun siinä oli sekä lasitettu, katettu että avoin osa. Ja kun messuaita poistetaan, niin metsä on mukavasti osa pihaa.

4 AIRON HAAVE 4h + k + s + ak/var, 150 m²

Kauniit, ajattomat värit pintamateriaaleissa ja kivoja tuotteita. Erityisesti pidin keittiöstä ja ruokailutilasta sekä kylpyhuoneen valkoisten laattojen ladonnasta. Hieno kokonaisuus.

asuntomessut, messut