Unelmaneliöt suunnittelee täällä

Unelmaneliöt on muuttanut omaan toimistoon 1.9.2020. Toimisto on Euran keskustassa osoitteessa Satakunnankatu 22, 27510 Eura ja se on avoinna arkisin sopimuksen mukaan (puhelin 0447550888). Tervetuloa! (Täällä siis aiemmat työtilani.)

Tervetuloa kurkistamaan Unelmaneliöiden työhuoneeseen! Se on siis meillä kotona.

Teimme neljä vuotta sitten esikoistyttäreni huoneesta työhuoneen itselleni sisustussuunnittelua varten. En tapaa asiakkaita kotonani, joten tavoitteenani oli tehdä ”vain työhuone” mahdollisimman edullisesti ja tehokkaasti. Ja niin, että siellä olisi paljon säilytystilaa, mutta silti tilaa hengittää. Työhuone onkin ollut oikein toimiva, mutta mikään ”style design-toimisto” se ei ulkoasultaan ole. Sopii kyllä meidän 1995 valmistuneen talomme henkeen.

Työhuoneeni on kooltaan 12,4 m² ja sinne kuljetaan eteisestämme. Kaikki olemassaolevat komerot (ja parin muunkin huoneen komerot) on sisustettu niin, että olen saanut ”tungettua” ne täyteen kangasmalleja ja muuta materiaalia.

En viitsinyt tehdä mitään ulkonäöltään hienoa sisustussuunnitelmaa SketchUp Pro -ohjelmallani, vaan mitoitin kaikki kalusteet palikoiksi ja aloin sijoittelemaan niitä. Todella senttipeliksi meni, mutta aika hyvin sain ne.

Huoneessa on alkuperäinen korkkilattia, josta kyllä tykkään. Vasemmalla olevaan seinään jätettiin siellä ollut vaaleanbeige tapetti, mutta valkoiset seinät maalattiin harmaiksi Tikkurilan Harmony-maalilla.

Molemmat tytöt jättivät Muurame-kalusteitaan kotiin ja toinen myös umpipuisen pöytätasonsa. Niistä sitten muokkasimme työpöydän ja säilytyskalusteita työpöydän alle molemmin puolin ja ikkunaseinälle ja lisäksi tuonne takana näkyvälle seinälle. Vähän on koloja ja johtoja siellä täällä, mutta toistaiseksi en tee niille mitään.

Tässä kuvassa näkyvätkin kaikki uudet hankinnat, jotka olen tehnyt tänne kuluneiden vuosien aikana:

  • Winledin himmennettävä 4000K Eden-paneeli, josta saa aivan täydellisen valon.
  • Ikean edullinen pöytälevy. Sen tilalla oli ennen kangastelineet, mutta jouduin luopumaan ruskean laatikoston päällä olleesta kauniista valkoisesta tulostimesta ja ostamaan ruman Epsonin Ecotank-möhkäleen tilalle (on kyllä hyvä tulostin). Halusin sen nurkkaan ja tarvitsin laskutilaakin, niin siksi tämä.
  • Verhot: ompelin laskosverhot Pagunetten pimennysverhokankaasta.

Tuossa pöydän ääressä on kyllä mukava istua, kun vasemmalle kurkatessaan näkee pihalle ja ovelle päin katsoessa eteisen läpi olohuoneeseen.

Tämän ihanan Tanskan Designmuseosta ostamani tuolitaulun halusin keskeiselle paikalle. Sen alla oleva laatikosto on ostettu joskus aikoinaan Euran Kirjakaupan loppuunmyynnistä. Se oli puolet pidempi ja matalampi karttojen säilytyslaatikosto. Isäni ja mieheni halkaisivat sen, nostivat osat päällekkäin, tekivät taustalevyn ja laittoivat pyörät alle. Tämä on ollut niin hyvä, sillä tänne saa kaikki isotkin paperit suoraan (A2 mahtuu hyvin).

Mm. tähän tasolle levittelen materiaalimalleja ym. Ikean pöytävalaisinta käytän harvoin, mutta on siinä sitä varten, että voin vaihtaa siihen oikeansävyisen polttimon tarvittaessa.

Tämä on oikein tehoseinä. Ei tunnu kaatuvan päälle vaikka aika levoton onkin. Kansioita ym. pitäisi vähän yhtenäistää, niin olisi kauniimman näköistä.

  • Vasemmalla on kuusi Juurikosken (?) hyllymoduulia. Ostin näitä lahjarahoillani yksi kerrallaan yläasteikäisenä. Ovat olleet meilläkin kaikissa kolmessa kodissamme eri kokoonpanoissa. Sokkeleita on muistaakseni jokaiseen olemassa. Sitten kun tämä huone kokee muodonmuutoksen, niin näitä en kyllä hävitä.
  • Seuraavana on postin vanha lajitteluhylly, jonka mies osti edullisesti työpaikastaan ehkä 25 vuotta sitten. Maalasimme sen silloin valkoiseksi.
  • 10-vuotislahjaksi saamani valkoinen lipasto
  • Tyttöjen vanhoja Muurame-hyllyjä.

Hyllyjen takan näkyykin vanhaa beigeä tapettia.

Ovensuussa on osa laukuistani Muuto Dots -nupeissa. Loput laukut ovat sitten tasojen alla ja lattialla… Paitsi nyt, kun olen rehellisesti sanoen siivonnut tosi paljon. Yleensä on pöydät täynnä kaikennäköistä materiaalia ja paperia ja lattia pussukoita ja laatikoita….

Pimeällä laitan usein työhuoneen Block-valaisimeen valon, niin näyttää vähän tunnelmallisemmalta.

Eli tällaista työhuoneessani. Suunnitelmia on koko ajan tämänkin suhteen, mutta ihan hyvin palvelee minua näinkin…

sisustussuunnittelu, työhuone

Kommentit (2)

Kommentit on suljettu.