Toimiston uudet tilat

AR-Carton muutti toimistonsa uusiin tiloihin loppuvuodesta 2018. Unelmaneliöt suunnitteli, miten kaikkien työntekijöiden tarvitsemat työskentelypaikat ja työvälineet saataisiin sijoittumaan uusiin tiloihin  ja miten pystyttäisiin hyödyntämään mahdollisimman paljon jo olemassa olevia kalusteita. Oleellista oli selvittää, millaisia toimintoja eri työt vaativat ja mitä toivomuksia työntekijöillä itsellään omasta työtilastaan. Suunnitteluun kuului myös ehdotuksia huoneistoon tehtävistä muutostöistä ja siitä, millainen tilan yleisilme voisi olla.  3D-piirrokset tehtiin luonnostasoisesti ja vain joistakin kohdista.

Kalustejärjestyksen suunnittelussa lähtökohdaksi otettiin se, että kulkureitit ovat suorat ja selkeät. Työtilat rytmittyvät eri tavoilla käytävän molemmin puolin työtehtävästä ja laitteista riippuen.

Neuvotteluhuoneeseen voi laittaa metsäaiheisen kuvatapetin ja ikkunaseinälle katosta lattiaan ulottuvan pimennysverhon. Led-paneelit valaisevat suuren pöydän. Iso matto kokoaa kalusteet ryhmäksi.


”Anne-Mari teki meille hyvän suunnitelman uusista toimistotiloistamme. Toiveemme oli, että mahdollisimman pitkälle hyödynnämme olemassa olevia toimistokalusteita. Jokainen sai esittää toiveita oman työpisteensä osalta, kaikkia toiveita toki ei voitu toteuttaa, mutta lopputulos on onnistunut. Ilman apua tuskin olisimme onnistuneet saamaan heti miten toimivaa ratkaisua. Muutamia muutoksia teimme muuton edetessä, mutta se oli helppoa, kun kuitenkin pohjana oli toimiva suunnitelma. Voin suositella Anne-Maria toimivan ja viihtyisän työtilan suunnittelijana.”

Maija-Junkola-Lehtonen
AR CARTON